Faina cu sarea si apa calduta se framanta ca sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul . Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa la dospit 15 minute . Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cu mana cit se poate de subtire .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza sau brinza, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund) Se intinde cu facaletul, sa se faca de dimensiunea tigai in care o sa o coacem . Se incinge uleiul si coacem placinta pe ambele parti .
Aluatul, eu il fac fara drojdie.
Placinta cu branza sau cu cartofi, poate fi servita cu smantana, deasupra...
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...
Desert prajitura cu pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii