Ingrediente

Aluat:
400 g faina
200 g unt taiat bucatele
la temperatura camerei
1 lingurita rasa cu sare
1- 2 lingurite otet alimentar
2 linguri cu varf iaurt sau sana ori 100 ml apa minerala
Umplutura:
350 g carne tocata (porc sau amestec, eu am folosit de vita) -1 ceapa rosie
1 ou
50 ml ulei
1 legatura de ceapa verde
optional
1- 2 linguri pesmet
1 legatura patrunjel verde
oregano
dupa gust
sare
piper
1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Aluat:
Framantati ingredientele pentru aluat pana obtineti o coca omogena si elastica. La nevoie adaugati iaurt sau apa minerala.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 1 ora.
Scoateti aluatul, framantati bine inca 5- 10 min, apoi dati din nou la rece, invelit, pentru inca 30 min.

Umplutura:
Caliti ceapa tocata in ulei incins pana se inmoaie.
Adaugati carnea si caliti in continuare, amestecand mereu, pana este facuta, apoi lasati sa se raceasca.
Inglobati oul, verdeata tocata marunt si condimentele.

Puneti cate 1 ligurita plina in mijlocul patratelelor, taiate din foaia de aluat intinsa si indoiti colturile, acoperind umplutura. Apasati bine colturile sa se lipeasca si transferati in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si frumos aurite.
Lasati sa se racoresca cateva minute pe un gratar.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pernite cu Carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pernite cu Carne