Pateuri cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu ciuperci

Ingrediente

  • o foaie aluat de foietaj (400g)
  • 1 borcan ciuperci (300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ule

Mod de preparare

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.
Adaugam ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.
Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc.
Taiem aluatul (dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.
In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece).
Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.
Taiem fiacare fasie in 9 bucati pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 25-30 minute .


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!