Ingrediente

180 g faina integrala de grau si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
80 ml apa (este posibil sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mare de apa, in functie de faina pe care o folositi)
1,5 g sare fin macinata
10 linguri cu ghee
unt clarificat sau ulei vegetal

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- Se amesteca intr-un bol faina si sarea. Se adauga apa treptat si se framanta ingredientele cu mana pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata.
- Aluatul pregatit se aseaza pe suprafata de lucru putin infainata si se framanta cu mana pana la formarea unui aluat (relativ ferm).
- Se lasa aluatul pregatit acoperit timp de 15 minute.

- Se framanta putin aluatul cu mana si se imparte apoi in doua parti egale. Fiecare dintre cele doua parti de aluat se imparte la randul ei in alte 3 parti egale (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 parti egale de aluat). Fiecare din cele sase parti de aluat se framanta putin apoi se modeleaza sub forma unei mici sfere (la finalul acestui timp de lucru veti avea 6 sfere de aluat). Aluatul aflat in asteptare (care urmeaza sa fie modelat) se acopera pana in momentul in care este folosit. Fiecare dintre cele 6 sfere de aluat se va modela pe rand.

- Se trece prima sfera de aluat prin faina sau se aseaza pe suprafata de lucru infainata, presarand de asemenea faina pe suprafata ei.
- Se intinde aluatul cu sucitorul pana se obtine un disc cu o grosime de aproximativ 2-3 mm.
- Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata discului de aluat cu ajutorul unei pensule de patiserie.

- Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a discului de aluat peste jumatatea de aluat unsa astfel incat la final sa rezulte un semicerc.
- Se pensuleaza cu ghee jumatate din suprafata semicercului format.

- Se pliaza si se suprapune jumatatea neunsa a semicercului de aluat peste jumatatea unsa astfel incat la final aluatul sa dobandeasca o forma asemanatoare unui triunghi (una dintre laturi este rotunjita).

- Se procedeaza identic pentru fiecare dintre cele sase parti de aluat. Aluatul nefolosit se pastreaza acoperit pana in momentul in care este utilizat.
- Se infaineaza fiecare parte de aluat modelata anterior si se intinde putin cu sucitorul astfel incat grosimea sa fie de aproximativ 2-3 mm (daca aluatul este mai subtire, "Paratha" va fi prea uscata dupa coacere).

- Se aseaza pe rand fiecare bucata de aluat intr-o tigaie incalzita in prealabil. Se lasa aluatul aproximativ 1 minut - 1 minut si jumatate, pana incepe sa se umfle. Cand aluatul incepe sa se umfle, se preseaza usor cu ajutorul unei spatule pentru ca procesul de coacere sa fie uniform.

- Se intoarce aluatul si se coace aproximativ 1 minut. Timpul de coacere este variabil in functie de grosimea aluatului pe care l-ati pregatit si de preferinte (daca va place ca "Paratha" sa fie ceva mai uscata atunci timpul de coacere trebuie sa creasca putin).

- Fiecare bucata de aluat coapta se pensuleaza cu ghee la suprafata.
- "Parathas" se servesc calde.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 6 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paratha" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paratha