Ingrediente

500 gr faina
1 cub drojdie proaspata (25 grame)
1 lingura zahar
1 lingurita sare
6 linguri ulei de masline
260 ml apa calduta
In plus:
2 litri apa
sare mare
10 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Painici Laugenbrot" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Painici Laugenbrot