Ingrediente

! kg de faina tip 650
0,5 kg de faina820
650 de ml de zar
pesmet 100 gr drojdie de bere 35 gr
sare
apa, zahar o lingura
ulei 50 ml
Cartof 500 gr

Mod de preparare

Cu 12 ore inainte de a trece la framantat facem o maia cu jumatatea din cantitatea de drojdie putina faina o cana cu zar. Lasam de seara pana dimineata pentru a obtine o cantitate de acritura cat mai mare.

Faina cernuta si amestecata intr-un vas in care sa putem framanta punem si pesmetul si incalzim zarul si la un litru de apa. Fierbem cartofii si facem un piure pe care trebuie sa-l lasam la racit.

In vasul de framantat avem fainurile, spargem in mijloc si venim cu maiaua gata facuta, restul de drojdie zazarul uleiul si o cana de zar si mai facem o mica maia. Sare de jur inprejurul vasului atat cat consideram necesar si aducem pire ul si l v om adauga peste maiaua a doua.

Folosim la framantat cantitatea de zar si daca mai este nevoie mai adaugam apa calda, Temperatura aluatului sa fie la 40 de grade>

Timp de dospire la loc caldut si invelit aproape o ora in care pregatim tavile, precum si cuptorul la 230-240 de grade. Este un raport direct proportional cu calitatea fainii folosite la reteta.
Dupa dospire se trece la dizizare si modelare urmand o alta predospire.

Dupa predospire se spoieste dupa caz si nevoie, se cresteaza si se baga la cuptor.
Timpul de coacere, in jur de 50 min
Modelata in fel si fel de moduri da nastere la atatea feluri de produse la cat nici nu ne am inchipuit noi. La rang de cinste este painea mare dubla cum o mai numesc brutarii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Painea cu Cartof" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  09.02.2013 12:15:56

In padure la taiat de lemne ,sus la deal la coasa,la seceris in vale nu gasesti straita de om sa nu aibe un codru de paine.Mai gaseai o halca de slana ,un darab de branza ,un sip de rachie sau o plosca cu vin.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Painea cu Cartof