Amesteci faina cu sarea si drojdia cu o lingura, adaugi apa, amesteci in continuare cu lingura de 4-5 ori, pina se omogenizeaza.
Acoperi vasul cu o folie de plastic sau aluminiu, si tii la loc ferit de schimbari bruste de temperatura (eu tin in cuptorul stins) cam 14-24 ore (cit vrei tu).
a doua zi, iei aluatul cu lingura, este foarte moale, asa trebuie sa fie, si il rastorni pe o planseta cu faina. Il impaturi in 4, cu mainile date prin faina. Il lasi inca 20-30 minute acoperit cu folia de plastic.
Intre timp incalzesti cuptorul la foc tare, eu pun la 260 c, si pui oala de tuci cu capac, sau oala de inox cu capac, in cuptor sa se incalzeasca bine.
Dupa 30 minute, crestezi aluatul, pui tarite de grau deasupre si in oala, si pui aluatul in oala. Aluatul este foarte moale, este ok.
Il lasi la cuptorul incins pentru exact 30 minute cu capacul pus, apoi scoti capacul pentru inca 15 minute.
Scoti painea din oala si o lasi la racit pe un grilaj.
Dupa 20 minute o poti taia felii.
Este perfecta muiata in ulei de masline de buna calitate sau cu mancarea ta favorita!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii