Paine la Tava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba tip 650
  • 1 kg
  • 1 ou
  • una lingura de ulei
  • zahar
  • un lingura
  • sare
  • drojdie de bere 20 gr

Mod de preparare

La acest preparat folosim metoda de lucru directa pentru a realiza un produs rapid si eficient.
Diferenta intre cele doua metode de lucru, metoda directa (framantat direct) si metoda indirecta (bass -maia-framantat) consta in timpul de lucru care reflecta alte consumuri specifice per produs.

Aeraam foarte bine faina prin cernere si facem acest lucru din timp sa putem aduce faina la temperartura camerei.

Pe marginea vasului in care framantam punem sare cat luam intre degete si presuram roata imprejurul vasului.

Facem o compozitie din ou zahar si ulei dupa care pregatim un litru cu apa la 40 de grade incercand sa evitam o temperartura mai mare. Facem o gaura in mijlocul fainii, turnam putina apa calda si mestecam bine drrojdia pana se formeaza ca o crema, o acoperim cu faina si lasam 10 min la dospit.

Dupa cele 10 min de dospire adaugam zaharul, oul si uleiul peste putina noastra maia si framantam cantitatea de faina ce o avem formand un aluat consistent, uscat. Ii dam un perdaf de faina, il acoperim si avem o prima dospire a aluatului de 20-25 de min.

Pregatim cuptorul inainte de modelare pentru a avea o temperatura eficienta (220 grade celsius).
Divizam aluatul nostru in 4 portii egale, din fiecare portie facen un fitil lung si rezulta pe masa 4 fitile. Pregatim tavile spre a le avea la indemana, le ungem cu ulei sau o alta grasime.

Rasucim cate doua fitile unul peste altul, le luam de capete si le asezam in tava unde or mai dospi cam 15 min la loc caldut.

Inainte de a le baga la cuptor le spoim cu bulamaci sau cu un ou frecat cu zahar si putina apa.
Durata de coacere nu trebuie sa depaseasca 50 de min iar daca se intampla trebuie imediat remediat acest fapt deoarece duce la defecte ale produsului.
La scoatere din coptor painea obtinuta se curata de praf si se depoziteaza in conditii cat mai adecvate.
Fiecare masa intinsa nu poate porni decat de la sare si paine. Nu vorbim de diferite categorii de figuranti unde nu exista paine nici de decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola