Ingrediente

6 franzele micute de 15x8 cm
3 cesti de faina de grau integrala
2 ½ cesti de faina
1 lingura sau 1 pachet drojdie uscata
3 linguri zahar
2 1/3 cesti apa calda (50-55 grade c) 1 lingurita sare
¼ ceasca ulei vegetal

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si sarea. Presarati drojdia peste apa calda, intr-un bol micut. Amestecati pentru a se omogeniza bine. Adaugati uleiul. Turnati ingredientele lichide peste ingredientele solide.

Amestecati cu mainile, pana se amesteca bine.

Scoatei aluatul pe un blat presarat usor cu faina si framantati-l 3 min. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei si intoarceti-l o data, pentru a se acoperi cu ulei. Acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l sa creasca 1-1 ½ ore.

Framantati aluatul din nou si scoateti-l pe un blat presarat usor cu faina. Formati un rulou lung. Cu un cutit ascutit, taiati aluatul in 6 parti egale. Modelati fiecare bucata de aluat intr-o franzeluta.

Puneti fiecare franzeluta intr-o tava unsa, de 15x8 cm. Lasati-le sa creasca 30 min. Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Pre-incalziti la 180 grade c. Coaceti 3 franzelute deodata, timp de 20 minute.

Scoateti-le imediat pe un gratar.
- Cuptor cu Convectie, cu Sau Fara Halogen

(sursa: Iuliajewel)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Integrala" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Integrala