Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara

Postat pe: 09-04-2013
(0)

Ingrediente

450 g faina integrala de grau
50 g faina de secara
10 g sare de mare fin macinata
7 g drojdie uscata sau echivalentul in drojdie proaspata
60 ml ulei de masline
360 ml apa calduta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
- Faina integrala de grau, faina de secara, sarea, drojdia uscata si uleiul se pun intr-un bol cu diametru mare (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).

- Treptat se adauga apa (este posibil ca pe parcursul framantarii aluatului sa aveti nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de apa) si se framanta amestecul cu mainile pana in momentul in care se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului este incorporata.

- Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se framantacu mainile timp de 5-7 minute (este posibil ca pe parcursul acestui timp de lucru sa aveti nevoie suplimentara de faina).
- Se lasa aluatul la dospit timp de o ora, intr-o camera calduta, acoperit si ferit de curent de aer.

- Se pune din nou aluatul pe suprafata de lucru si se framanta putin. Se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.

- Se pune aluatul in tava si se acopera cu un bol sau un prosop de bucatarie. Se lasa aluatul sa dospeasca in tava timp de o ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se adauga faina la suprafata aluatului.
- Se cresteaza suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 30 - 35 de minute.
- Painea coapta se raceste pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine cu Faina Integrala de Grau si Faina de Secara