Ingrediente

485 g faina alba 000 proaspat cernuta
10 g sare de mare fin macinata
15 g zahar pudra proaspat cernut
315 ml apa calduta
60 ml ulei de masline
7 g drojdie uscata
ulei pentru pregatirea tavii de copt / folie antiaderenta pentru copt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
- Faina, sarea, zaharul, drojdia si uleiul de masline se pun intr-un bol astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se amesteca ingredientele cu mainile timp de 1-2 minute. Se formeaza un aluat moale, putin lipicios la inceput (este posibil sa aveti nevoie de faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut).

- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca la temperatura camerei, intr-un loc cald, ferit de curent timp de aproximativ o ora.

- Se aseaza aluatul din nou pe suprafata de lucru.
- Se framanta aluatul putin si se modeleaza apoi astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un bol si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.

- Se incalzeste cuptorul intre timp la 230 grade c.
- Se aseaza bucatelele de hartie decupate pe suprafata aluatului.
- Se presara faina la suprafata aluatului si se taie suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace painea timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Am decupat mici bucatele de hartie sub forma a patru cercuri cu un diametru de aproximativ 3 cm, pe care le-am asezat pe suprafata aluatului inainte de a presara faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine `buburuza`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine `buburuza`