Mini Tarte cu Loboda

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Loboda

Ingrediente

  • 2 foi de placinta (aluatul foietat)
  • 5-6 fire de ceapa verde cu tot cu coditele verzi (mai multe daca sant subtiri)
  • frunze de loboda circa 50
  • 5 fire de marar proaspat
  • 4-5 frunze de leustean, nu mai mult
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • telemea (facultativ)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata de invelisul exterior ceapa verde, frunzele de loboda, mararul si leusteanul se spala. Loboda se ruleaza dupa care se taie fideluta, mararul si leusteanul se toaca. Ceapa de toaca si ea impreuna cu frunzele verzi.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga ceapa tocatasi se dunstuie putin dupa care se adauga loboda fideluta, se dunstuie in continuare, se adauga sare si piper dupa gust, mararul si leusteanul tocate si se indeparteaza de la sursa de caldura. Daca este cazul se adauga ulei ceva mai mult.

Se aduna compozitia intr-o parte de tava, se aseaza tava putin inclinata sa se scurga uleiul din umplutura si dupa ce s-a scurs totul se adauga telemea rasa daca se foloseste, oul batut si se amesteca.

Foietajul se intinde putin, se taie patrate si se aseaza in formele de muffins. Aici eu am folosit tavi de mini muffins pentru ca am vrut sa am aperitive " finger food".

Se umplu cu compozitia de loboda, se ung cu ou batut sau lapte, se introduc in cuptorul incalzit din timp la temperatura mare (400 f-200 c).

Se coc pana devin aurii.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se presara telemea rasa deasupra si se servesc calde sau reci langa o halba de bere: wink:

Optional... loboda este prietena tare buna cu macrisul, deci daca vreti se poate adauga si frunzele placut acrisoare ale macrisului...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Dovlecei pane cu branza de vaci
Bucataras.RO

Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovlecei pane cu branza de vaci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola