Mini Tarte cu Loboda

Complexitate
redusa
Mini Tarte cu Loboda

Ingrediente

  • 2 foi de placinta (aluatul foietat)
  • 5-6 fire de ceapa verde cu tot cu coditele verzi (mai multe daca sant subtiri)
  • frunze de loboda circa 50
  • 5 fire de marar proaspat
  • 4-5 frunze de leustean, nu mai mult
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • telemea (facultativ)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata de invelisul exterior ceapa verde, frunzele de loboda, mararul si leusteanul se spala. Loboda se ruleaza dupa care se taie fideluta, mararul si leusteanul se toaca. Ceapa de toaca si ea impreuna cu frunzele verzi.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga ceapa tocatasi se dunstuie putin dupa care se adauga loboda fideluta, se dunstuie in continuare, se adauga sare si piper dupa gust, mararul si leusteanul tocate si se indeparteaza de la sursa de caldura. Daca este cazul se adauga ulei ceva mai mult.

Se aduna compozitia intr-o parte de tava, se aseaza tava putin inclinata sa se scurga uleiul din umplutura si dupa ce s-a scurs totul se adauga telemea rasa daca se foloseste, oul batut si se amesteca.

Foietajul se intinde putin, se taie patrate si se aseaza in formele de muffins. Aici eu am folosit tavi de mini muffins pentru ca am vrut sa am aperitive " finger food".

Se umplu cu compozitia de loboda, se ung cu ou batut sau lapte, se introduc in cuptorul incalzit din timp la temperatura mare (400 f-200 c).

Se coc pana devin aurii.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se presara telemea rasa deasupra si se servesc calde sau reci langa o halba de bere: wink:

Optional... loboda este prietena tare buna cu macrisul, deci daca vreti se poate adauga si frunzele placut acrisoare ale macrisului...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Kaiserschmarrn
Bucataras.RO

Kaiserschmarrn

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat...

Kaiserschmarrn
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!