Ingrediente

250 ml lapte de cocos
1 pliculet de drojdie uscata
un praf de sare
2 linguri de zahar
50 ml apa
coaja de lamaie rasa
400-450 gr faina (sau mai mult, depinde de faina folosita)
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa se incalzeste usor se adauga si laptele caldut se pune zaharul si drojdia si se acopera. Se lasa asa pana drojdia este topita si incepe sa faca bulbuci (dospeste). Se adauga 400 gr faina amestecata cu un praf de sare si coaja de lamaie si se incepe framantatul.

Trebuie sa obtinem un aluat moale, usor de modelat. Daca aluatul este prea lipicios dupa 5 minute de framantat, blatul de lucru se infaineaza usor si se framanta in continuare adaugand tot cate un praf de faina pe blat si framantand pana obtinem consistenta aluatului moale, asa cum am scris mai sus.

Se pune aluatul inapoi in vasul in care am framantat la inceput dar nu uitam sa ungem usor cu putin ulei. Acoperim si lasam la dospit. Cand si-a dublat volumul scoatem din vas si punem pe blatul de lucru, intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm si cu un pahar cu buza subtire incepem sa decupam.

Resturile cazute se aduna, se framanta din nou si se mai intinde o foaie pe are o decupam iarasi. Asezam gogosile formate pe o tava unsa cu putin ulei si acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit. Cand au crescut suficient, incalzim ulei in tigaie si incepem sa prajim. Uleiul trebuie sa fie destul de mult in tigaie si focul trebuie sa fie moale (incet).

Prajim doar cate 3-4 gogosi odata, cand s-au rumenit pe o parte ii intoarcem pe partea opusa si ii prajim. Scoatem pe un servet absorbant, prafuim cu zahar praf vanilat si servim calzi si acoperiti cu gem de capsuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi (de Post)