Ingrediente

Pentru aluat:
3 oua
100 g smantana
150 g iaurt
2 pliculete de drojdie uscata
100 g zahar
1/2 lingurita rasa de sare
faina cat cuprinde (~600-700 g)
Pentru umplutura:
400 g telemea
1 galbenus
~100 g de zahar (dupa gust)
esenta de rom

Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul, se amesteca ingredientele uscate (faina, drojdie, sare) si se dau deoparte.

Se bat cele 3 oua cu zaharul. Cand acesta s-a topit, se adauga smantana si iaurtul. Se combina compozitia lichida cu faina si se framanta pana se obtine un aluat destul de moale, dar care nu se lipeste de degete.

2. Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom.

3. Se ia cate o bucatica de aluat si se intinde cate o foaie de jumatate de centimetru grosime (eu le-am facut patrate de 10x10 cm. Dimensiunea poate varia in functie de preferinte). Se pune care o lingura plina de branza si se impacheteaza aluatul, lipindu-l la capete.

4. Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza zahar fin peste ele. Sunt bune atat calde, cat si reci.

PS: Sunt bombe calorice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosi cu Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

victoriatarsen
•  27.05.2013 10:56:11

Am fåcut astfel de gogosi , nu le-am pråjit ci le-am pus la cuptor. Delicioase !

miki10269
•  14.05.2013 19:48:04

pot sa le maninc si simple,fara brinza ? seamana cu gogosile simple de la chiosc ?

liv
•  12.02.2013 00:11:19

Pe vremea lu' ceașcă, alături de profiteroalele de la Casata, langoșile erau bunătățile bucureștene...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosi cu Branza