Se amesteca sarea cu zaharul, praful de copt si faina. Batem ouale cu o furculita ca pentru omleta, adaugam aromele, romul si apa. Varsam totul peste amestecul de faina si framantam un aluat usor lipicios. Adaugam untul moale si framantam. Dam la frigider cateva ore.
Incingem uleiul si formam cu mainile umede gogosele. Aruncam in uleiul incins pana se rumenesc frumos. Separat pregatim siropul din apa si zahar si arome. Lasam sa fiarba pana ce este grosut. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.
Trecem prin sirop gogoselele si presaram deasupra nuca sau fistic sfaramat.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost...
Desert crumble cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii