Gatto de Santa Chiara

Postat pe: 18-04-2012
(0)

Ingrediente

230g de faina (in functie de umiditatea sa puteti pune ~20g de plus)
20g de drojdie
130g de cartof (un cartof mediu)
50g de unt sarat
2oua
125g de mozzarella
100g de jambon (am pus de curcan) ulei de masline
sare
1 lingurita de zahar (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecam 30g de faina cu drojdia proaspata si cu apa calduta pana se formeaza o maia lunga. Lassam la temperatura ambianta cam 45 de minute. Fierbem cartoful in coaja, il curatam, il lasam sa se raceasca si il pasam.

Amestecam restul de faina cu cartoful, untul moale, ouale si maiaua de drojdie. Continuam cu mozzarella si jambonul taiate foarte marunt. Se amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt perfect incorporate.

Singurul defect al acestei painici este ca aluatul este lipicios si greu de manevrat de aceea va sfatuiesc sa folositi o spatula de la inceput.

Asezam aluatul intr-o tava de tort din cele ce se scot marginile, in care a fost pusa o foaie de copt si il acoperim cu o alta foaie de copt unsa cu ulei de masline.

Lasam la crescut cam 1 ora. Dam la o parte foaia cu care a fost acoperita painica si o asezam in cuptorul preincalzit la 180°c cam 30-40 de minute.

Servim calduta sau rece, se pastreaza bine cateva zile asezata pe o plansa de lemn acoperita cu un prosop.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gatto de Santa Chiara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gatto de Santa Chiara