Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Umplutura de Fructe Uscate

Ingrediente

  • Pentru cca 65 buc:
  • Umplutura:
  • -2/3 cana zahar
  • -2 linguri faina / amidon
  • -1 cana apa
  • -1 ½ cani prune uscate, curmale, stafide, smochine etc taiate bucatele (oricare dintre ele sau in amestec)
  • Aluat:
  • -250 g unt / margarina
  • -1 cana zahar
  • -1 cana zahar brun
  • -2 oua
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • -aprox 3 ½ cani faina (2 cani + 1 cana + ½ cana faina)
  • -1 ½ lingurite praf de copt
  • -½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 lingurita sare
  • -½ cana lapte acru mai gros sau sana
  • Altele (optional):
  • -1 albus, usor batut
  • -nuca macinata
  • -zahar pudra vanilat
  • Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml

Mod de preparare

Umplutura
Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.
Adaugati ouale si vanilia.
Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana.
La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine.

** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore.
Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm.

** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim ½ cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie.

Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici.
Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici.

** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos.

Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat.

Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede.
Niste fursecuri tare fragede, bune si aromate ce pot fi pastrate la rece pana la 2-3 saptamani in cutii inchise, fara sa sufere modificari sau sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola