Focaccia cu Masline

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu Masline

Ingrediente

  • -300g faina
  • -20g drojdie
  • -100ml apa
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita zahar
  • -10 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -10 masline

Mod de preparare

Faina se amesteca cu sarea si zaharul. Dupa care, se adauga 5 linguri de ulei de floarea-soarelui. Drojdia se dizolva in apa si se adauga peste faina.

Se framanta, iar aluatul rezultat v-a avea o textura mai moale, sa nu adaugati faina, ci o lingura de ulei.

Loviti aluatul de 50 de ori de masa, dupa care lasati-l la crescut. Lovirea aluatului de masa, de 50 ori, inseamna 30 min de framantat.

Aluatul, e pregatit pt urmatorul pas, doar atunci cand volumul lui e dublat.
Luati o hartie de copt, aranjati-o in tava, ungeti-o cu 2 linguri de ulei si aranjati aluatul in tava.

Adaugati peste aluat inca o lingura de ulei, iar cu varfurile degetelor, apasati aluatul, asa incat sa ajunga uleiul in el, uniform.

Maslinele, daca au samburi, taiati-le pe mijloc si scoateti-le samburii, dupa care aruncati-le peste aluat. Tava se da la cuptor, pana foccacia prinde o culoare frumoasa aurie.

e buna atat rece cat si calduta ... pofta buna!
Noua ne place, aceasta, focaccia sa o acompaniem, cu rosii si usturoi:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!