Focaccia Barese (Adica din Zona Bari)

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Aluatul:
400 gr faina de griu dur (se poate folosi si doar faina obisnuita, pt cine nu gaseste griu dur)
200 gr faina 00
15 gr drojdie de bere
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare groasa
400 ml apa calduta
15 ml ulei de masline
30 gr fulgi de cartofi (cei pt piure instant)
Condimente:
ulei
rosii mici
masline
sare groasa
oregano

Mod de preparare

Se face un aluat cu ingredientele de mai sus, se lasa sa dospeasca, se incalzeste cuptorul si in acest timp ungem tava cu ulei si cu miinile unse intindem aluatul in tava, intinzind cu degetele. Ungem cu pensula cu ulei, asezam deasupra maslinele si rosiile presaram cu origan si sare.

Lasam putin sa mai dospeasca pina cind se incalzeste cuptorul si coacem pina cind se rumeneste frumos, la temperatura maricica (cuptorul intre mediu si mare).
* in loc de fulgi de cartofi eu am pus un cartof curatat de coaja, copt la microunde (sau il fierbeti), lasat sa se raceasca si strivit
** rosiile mele erau cam maricele si deci le-am taiat dupa care le-am asezat cu coaja spre aluat ca sa nu se ude prea tare.

Pentru ca este destul de inalta o puteti taia si umple cu brinza, sunca, ce vreti...

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Focaccia Barese (Adica din Zona Bari)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Focaccia Barese (Adica din Zona Bari)