Flan Parisian

Complexitate
redusa
Flan Parisian

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125g de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 90g de unt
  • 40g de apa in care ati dizolvat 1/2 lingurita de sare (ati citit bine g, asa am gasit reteta)
  • Crema:
  • 2 oua (~53-60g unul)
  • 120g de zahar pudra
  • 50g de maizena
  • 1 praf de sare
  • 500ml de lapte
  • 1 pastaie de vanilie + 1zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim aluatul cel putin cu 3 ore inainte. Ideal ar fi de cu seara.

Intr-un vas depunem faina si lingurita de zahar, se amesteca bine. Untul trebuie sa fie maleabil, dar rece. Il taiam in cuburi maruntele si il asezam peste faina, amestecam cu maina si apoi luam cate o cantitate de faina si unt si o frecam intre palme pana cand textura este nisipoasa.

Adaugam cate putina apa si formam un aluat nelipicios, suplu. Se formeaza o bila pe care o vom prelucra pe hartie de copt dand forma vasului in care vom pregati flanul. Asezam aluatul cu tot cu hartie in vas si dam la frigider minimum 2h.

Intr-o craticioara punem laptele si pastaia de vanilie taiata in doua avand grija sa scoatem in prealabil grauntii, adaugam si zaharul vanilat. Dam pe foc supraveghind.

Amestecam bine cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul pudra si maizena, cand totul este lis si albicios, varsam cate putin din lapte. Cand am terminat cantitatea de lapte, dam la o parte pastaia de vanilie si transvazam din vasul cu ouale inapoi in craticioara. o asezam la foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Dam deoparte lasam sa se racoreasca.

Varsam crema rece peste aluat si coacem la cuptorul preincalzit la 200-210 de grade c.
Scoatem din cuptor si racorim pe un grilaj.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Ciorba de porc cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul...

Ciorba de porc cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola