Flammekueche

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Flammekueche

Ingrediente

  • blat
  • 240 gr faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 ml bere blonda
  • 60 ml apa
  • 1/2 lingura ulei
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • compozitie
  • 150 gr branza de vaci sau urda
  • 2- linguri smantana grasa
  • 2 cepe
  • 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 4-5 felii de sunca afumata
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- se face un aluat din cantitatile date mai sus si se lasa la dospit cca o ora.

- se face in acest timp compozitia: se taie ceapa pestisor si se caleste in putin ulei, cu 1/2 lingurita de sare si tot atat piper; se scoate ceapa si se prajeste baconul usor de tot, pe ambele fete; se amesteca branza cu smantana si se rade nuscoara;

Dupa trecerea unei ore se scoate aluatul pe un blat infainat. Se observa ca este destul de vascos si pare nelegat, nefacut bine. Trebuie sa ne abtinem de-a mai adauga faina, se lucreaza cu mana usor uleiata si doar cu putina faina de pe planseta.

Apoi, cu palmele infainate se intinde aluatul pe masura formei in care vrem s-o coacem, nu folosim sucitorul ci doar palmele si eventual degetele (dar doar la margini). Acesta este aluatul dospit cu o parte bere si una apa, specific acestui fel de preparat si trebuie sa fie doar un pic mai gros decat cel al pizzei (4-5 mm maxim), avand in vedere ca mai creste si la coacere;

- se incinge cuptorul;
- se presara o mana de malai grosier pe piatra sau forma pe care se va coace; se transfera aluatul peste malaiul egal imprastiat;

- se intinde apoi cu ajutorul unei spatule compozitia de ceapa, smantana si branza, se presara deasupra sunca semi-prajita si se introduce la cuptor unde se lasa 10-15 minute (sau pana marginile devin aurii)

- se scoate pe un blat si se presara deasupra frunze verzi de ceapa (sau marar, ori telina)

- se feliaza imediat. Blatul este crocant la exterior dar foarte pufos inauntru. Este aerisit si plin de gaurele simpatice datotate berii (probabil ...) La fel de important este ca blatul sa fie subtire, doar un pic mai gros decat un creion (de aceea am si pus in poza un creion)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Bucataras.RO

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci

De cate ori pregatesc preparate din carne: friptura fie la cuptor sau gratar, snitele, chiftele sau carnati si mai raman...

Clatite la cuptor cu carne si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!