Ingrediente

500 g faina alba proaspat cernuta si suplimentar, faina pentru infainarea suprafetei de lucru
13 g sare de mare fin macinata
60 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
8,4 g drojdie uscata
300 ml apa calduta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
- Faina, sarea, untul si drojdia se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile, timp de aproximativ 4 minute, pana cand intreaga cantitate de faina de pe peretii vasului a fost incorporata in aluat.

- Se pune aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta timp de 5 minute.
- Aluatul framantat se pune din nou in bol si se lasa sa dospeasca acoperit, intr-o incapere calduta, ferit de curent timp de 1 ora (eu obisnuiesc sa las aluatul pe suprafata de lucru, sa il acopar cu bolul si sa il las astfel sa dospeasca timp de 1 ora).

- Se pune aluatul pe suprafata de lucru putin infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma rotunda.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas (eu il acopar cu acelasi bol) si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.
- Se presara putina faina pe suprafata aluatului.

- Se taie suprafata aluatului realizand 9 linii divergente.
- Se coace aluatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.
- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: Paul Hollywood - ”100 Great Breads”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Farl" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Farl