Falsa Placinta cu Gust de Branza

Complexitate
redusa
Falsa Placinta cu Gust de Branza

Ingrediente

  • - 2 pachete foi de placinta, dezghetate (2 x 400 g)
  • - ulei
  • Umplutura
  • - aproximativ 3 cani zer de branza telemea (sarata) sau 1 litru lapte + 2 linguri otet + sare
  • - 1 cana de cus-cus (circa 200 g)
  • - 4 oua
  • -aproximativ 2 cani branza de vaci sau cottage cheese (circa 500 g)
  • - aproximativ 375 g iaurt
  • - 2 oua, pentru stratul de deasupra

Mod de preparare

Umplutura
* Daca nu aveti zer de la branza telemea, puneti la fiert 1 l lapte intr-o cratita mai intinsa. Adaugati 2 linguri de otet cand ajunge la temperatura de fierbere si amestecati; imediat se alege branza din zer. Puneti sare cat sa ajungeti la gustul unei telemea sarate.

Nu separati branza de zer.
Lasati vasul pe flacara, la foc mic, adaugati cus- cus-ul si aduceti din nou la punctul de fierbere, amestecand. Lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte si lasati vasul acoperit pana ce pastele s-au umflat, sunt aproape facute, dar nu zdrobite (terciuite) si au absorbit aproape intreaga zeama.

Daca folositi zer de la branza telemea, fierbeti cus- cus- ul direct in el, procedand ca mai sus.

Descoperiti vasul, rasfirati pastele cu dintii unei furculite si lasati la racit.
Inglobati ouale, branza de vaci si iaurtul. Ar trebui sa obtineti o compozitie mai moale (ca un lapte batut gros). Gustati. Daca este prea sarata de la zer, adaugati in plus fata de cantitatile din reteta, fie branza de vaci (daca umplutura este prea moale), fie iaurt (daca umplutura este prea groasa).

Asezati suprapuse 2- 3 foi de placinta, unse fiecare cu putin ulei, intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), acoperind cu ele, fundul si marginile tavii. Folositi tava potrivita, astfel obligati placinta sa se dezvolte si sa cresca mai mult pe vericala, sa fie mai "infoiata" si mai pufoasa.

Intindeti umplutura pe urmatoarea foaie de placinta unsa cu ulei, adunati marginile, strangeti-o ghemotoc in causul palmelor si transferati-o peste foile din tava ("ghemotocirea" foilor unse este obligatorie; ea face ca placinta sa creasca in inaltime si sa fie aerisita).

Procedati identic cu restul de foi si umplutura, punand pungutele in tava una langa alta si avand grija sa opriti 2- 3 foi si putina umplutura pentru finisat placinta.

Acoperiti intrega fata a placintei cu foile pastrate, unse fiecare cu ulei. Repartizati uniform restul de umplutura amestecata cu 2 oua usor batute. Dati la mijlocul cuptorul preancalzit si coaceti la 195 grade pana ce placinta este facuta si frumos rumenita.

Serviti cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Salata de cruditati
Bucataras.RO

Salata de cruditati

O salata usoara, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie grozava de legume si...

Salata de cruditati
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!