Falsa Placinta cu Gust de Branza

Complexitate
redusa
Falsa Placinta cu Gust de Branza

Ingrediente

  • - 2 pachete foi de placinta, dezghetate (2 x 400 g)
  • - ulei
  • Umplutura
  • - aproximativ 3 cani zer de branza telemea (sarata) sau 1 litru lapte + 2 linguri otet + sare
  • - 1 cana de cus-cus (circa 200 g)
  • - 4 oua
  • -aproximativ 2 cani branza de vaci sau cottage cheese (circa 500 g)
  • - aproximativ 375 g iaurt
  • - 2 oua, pentru stratul de deasupra

Mod de preparare

Umplutura
* Daca nu aveti zer de la branza telemea, puneti la fiert 1 l lapte intr-o cratita mai intinsa. Adaugati 2 linguri de otet cand ajunge la temperatura de fierbere si amestecati; imediat se alege branza din zer. Puneti sare cat sa ajungeti la gustul unei telemea sarate.

Nu separati branza de zer.
Lasati vasul pe flacara, la foc mic, adaugati cus- cus-ul si aduceti din nou la punctul de fierbere, amestecand. Lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte si lasati vasul acoperit pana ce pastele s-au umflat, sunt aproape facute, dar nu zdrobite (terciuite) si au absorbit aproape intreaga zeama.

Daca folositi zer de la branza telemea, fierbeti cus- cus- ul direct in el, procedand ca mai sus.

Descoperiti vasul, rasfirati pastele cu dintii unei furculite si lasati la racit.
Inglobati ouale, branza de vaci si iaurtul. Ar trebui sa obtineti o compozitie mai moale (ca un lapte batut gros). Gustati. Daca este prea sarata de la zer, adaugati in plus fata de cantitatile din reteta, fie branza de vaci (daca umplutura este prea moale), fie iaurt (daca umplutura este prea groasa).

Asezati suprapuse 2- 3 foi de placinta, unse fiecare cu putin ulei, intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), acoperind cu ele, fundul si marginile tavii. Folositi tava potrivita, astfel obligati placinta sa se dezvolte si sa cresca mai mult pe vericala, sa fie mai "infoiata" si mai pufoasa.

Intindeti umplutura pe urmatoarea foaie de placinta unsa cu ulei, adunati marginile, strangeti-o ghemotoc in causul palmelor si transferati-o peste foile din tava ("ghemotocirea" foilor unse este obligatorie; ea face ca placinta sa creasca in inaltime si sa fie aerisita).

Procedati identic cu restul de foi si umplutura, punand pungutele in tava una langa alta si avand grija sa opriti 2- 3 foi si putina umplutura pentru finisat placinta.

Acoperiti intrega fata a placintei cu foile pastrate, unse fiecare cu ulei. Repartizati uniform restul de umplutura amestecata cu 2 oua usor batute. Dati la mijlocul cuptorul preancalzit si coaceti la 195 grade pana ce placinta este facuta si frumos rumenita.

Serviti cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Salata Bratara rubinie
Bucataras.RO

Salata Bratara rubinie

De mult timp doream să fac această salată, care m-a încântat cu aspectul său de îndată ce am văzut-o,...

Salata Bratara rubinie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola