Falsa Placinta cu Gust de Branza

Postat pe: 27-04-2013
(0)

Ingrediente

2 pachete foi de placinta, dezghetate (2 x 400 g)
ulei
Umplutura
aproximativ 3 cani zer de branza telemea (sarata) sau 1 litru lapte + 2 linguri otet + sare
1 cana de cus-cus (circa 200 g)
4 oua
aproximativ 2 cani branza de vaci sau cottage cheese (circa 500 g)
aproximativ 375 g iaurt
2 oua, pentru stratul de deasupra

Mod de preparare

Umplutura
* Daca nu aveti zer de la branza telemea, puneti la fiert 1 l lapte intr-o cratita mai intinsa. Adaugati 2 linguri de otet cand ajunge la temperatura de fierbere si amestecati; imediat se alege branza din zer. Puneti sare cat sa ajungeti la gustul unei telemea sarate.

Nu separati branza de zer.
Lasati vasul pe flacara, la foc mic, adaugati cus- cus-ul si aduceti din nou la punctul de fierbere, amestecand. Lasati sa dea cateva clocote, dati deoparte si lasati vasul acoperit pana ce pastele s-au umflat, sunt aproape facute, dar nu zdrobite (terciuite) si au absorbit aproape intreaga zeama.

Daca folositi zer de la branza telemea, fierbeti cus- cus- ul direct in el, procedand ca mai sus.

Descoperiti vasul, rasfirati pastele cu dintii unei furculite si lasati la racit.
Inglobati ouale, branza de vaci si iaurtul. Ar trebui sa obtineti o compozitie mai moale (ca un lapte batut gros). Gustati. Daca este prea sarata de la zer, adaugati in plus fata de cantitatile din reteta, fie branza de vaci (daca umplutura este prea moale), fie iaurt (daca umplutura este prea groasa).

Asezati suprapuse 2- 3 foi de placinta, unse fiecare cu putin ulei, intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), acoperind cu ele, fundul si marginile tavii. Folositi tava potrivita, astfel obligati placinta sa se dezvolte si sa cresca mai mult pe vericala, sa fie mai "infoiata" si mai pufoasa.

Intindeti umplutura pe urmatoarea foaie de placinta unsa cu ulei, adunati marginile, strangeti-o ghemotoc in causul palmelor si transferati-o peste foile din tava ("ghemotocirea" foilor unse este obligatorie; ea face ca placinta sa creasca in inaltime si sa fie aerisita).

Procedati identic cu restul de foi si umplutura, punand pungutele in tava una langa alta si avand grija sa opriti 2- 3 foi si putina umplutura pentru finisat placinta.

Acoperiti intrega fata a placintei cu foile pastrate, unse fiecare cu ulei. Repartizati uniform restul de umplutura amestecata cu 2 oua usor batute. Dati la mijlocul cuptorul preancalzit si coaceti la 195 grade pana ce placinta este facuta si frumos rumenita.

Serviti cat este calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Falsa Placinta cu Gust de Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Falsa Placinta cu Gust de Branza