Drob de Post in Pachetele

Complexitate
redusa
Drob de Post in Pachetele

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 450 gr margarina
  • 175 ml apa
  • 1 1/2 lingura otet
  • 1 lingura sare
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 gr urzici
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi leurda
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 250 gr ciuperci champignon micute
  • 5 cartofi
  • 200 gr soia granule
  • un plic condiment pentru drob
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Margarina se amesteca cu apa, sarea si otetul, dupa care se pune treptat faina pana se obtine un aluat destul de tare. Aluatul format se framanta aproximativ 30 de minute, dupa care se pune la frigider pana cand se prepara compozitia de drobul.

Mod preparare drob:
Urzicile se spala bine dupa care se pun la fiert. Cand acestea au fiert se lasa putin la racit dupa care taie marunt.

Granulele de soia se fierb circa 30 de minute, dupa care se pun la scurs.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu ciupercutele taiate in patru. Leurda se taie si ea marunt si se adauga peste ceapa si ciuperci. Cand s-au patruns putin legumele din tigaie se adauga urzicile, se mai lasa putin si se opreste focul.

Patrunjelul si mararul se taie marunt si se adauga peste compozitia din tigaie. Tot acum se adauga si soia scursa bine.

Cartofii se curata, se fierb intregi, dupa care se zdropesc la fel ca la piure. Peste cartofi se adauga compozitia din tigaie, se omogenizeaza bine, dupa care se condimenteaza cu: condimentul de drob, sare, vegeta si piper. Sarea, piperul si vegeta se pun dupa gust!

Aluatul se intinde cu sucitorul, dupa care se formeaza patratele mai mari de aproximativ 12 cm. Se adauga compozitie in mijlocul patratului, dupa care se unesc colturile patratului precum la un plic. Colturile nu vor sta fixe, vor aluneca usor!

Pachetelele se aseaza pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acestea se aseaza unul lipit de altul, pentru a nu se desprinde.

Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana cand se rumenesc usor.
Din compozia pe care am facut-o au rezultat doua tavi;)

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Bucataras.RO

Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...

Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!