Cuib de Randunica

Complexitate
redusa
Cuib de Randunica

Ingrediente

  • Umplutura
  • -200 g branza de vaci
  • -200 g branza de burduf / telemea
  • -200 g cascaval ras
  • -masline verzi
  • feliate
  • dupa gust
  • -1/2 ardei rosu
  • taiat cubulete
  • -1 ou fiert tare
  • zdrobit
  • optional
  • -2- 3 linguri cu varf
  • maioneza
  • -patrunjel si marar
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -piper
  • proaspat macinat
  • dupa gust
  • Altele
  • -500 g aluat foietaj
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte
  • pentru uns
  • Pentru decor
  • -masline negre
  • fara samburi
  • -cubulete de ardei rosu
  • -buchetele de broccoli

Mod de preparare

Pentru umplutura amestecati ingredientele cat sa se omogenizeze. Condimentati, dupa gust.
Lasati aluatul foietaj la decongelat.
Taiati-l in fasii de forma dreptunghiulara (25 x 10 cm).
Impartiti umplutura la numarul de fasii obtinute si puneti-o la mijlocul lor, pe lungime.

Treceti cu pensula inmuiata in apa peste aluat, de jur imprejurul fasiilor.
Ridicati marginile peste umplutura, lipiti-le prin presare, lasand cate un orificiu la distante egale. Uniti capetele sulului pentru a da o forma de colacei rotunzi.

Transferati-i distantati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenus.
Puneti in orificiile lasate in aluat, alternand, masline, ardei rosu si broccoli.

Dati la cuptorul preancalzit la 220 grade si coaceti la foc mare in primele 15 min apoi, reduceti temperatura la 180 grade pentru urmatoarele 15 min sau pana cand aluatul este copt si frumos rumenit.

Lasati la racit pe un gratar.
Serviti la micul dejun, alaturi de un ceai fierbinte din plante.
Astfel de colacei se fac in Crimeea. Traditional, ei se pregatesc cu aluat foietaj facut in casa si umpluti cu branza. Numele acestui preparat a fost dat (probabil) dupa castelul Cuibul de randunica - capodopera si simbol al Crimeei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

 Un tort super delicios si foarte bun! Nu este dulce, greoi sau gretos. Un tort acrisor si lejer, numai bun pentru...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola