Crusty Cob

Complexitate
medie
Crusty Cob

Ingrediente

  • - 500 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 6 g sare de mare fin macinata
  • - 30 g drojdie proaspata sau echivalentul: 8,5 g drojdie uscata (eu am folosit drojdie uscata)
  • - 38 g unt de calitate superioara, aflat la temperatura camerei - moale insa nu topit (1/3 stick)
  • - 295 ml apa (p h recomanda in reteta originala 1 si 1/4 cana cu apa - conform masurilor din u s - eu am folosit in total 295 ml apa)
  • - ulei pentru pregatirea tavii de copt / folie antiaderenta pentru copt (mie imi place sa folosesc folia antiaderenta desi se pateaza ”putin” si cam asa ramane Este posibil ca pe parcursul framantarii sa aveti nevoie de putina faina si / sau pu

Mod de preparare

- Faina, sarea, drojdia si untul eventual taiat bucatele (moale insa nu topit) se pun intr-un bol cu diametru mare astfel incat sarea sa fie asezata la distanta fata de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se amesteca cu mana toate aceste ingrediente.

- Se adauga apa treptat si se amesteca toate ingredientele cu mainile timp de 2 minute. Se formeaza in scurt timp un aluat moale, usor de modelat si lipicios.

- Se aseaza aluatul obtinut pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil. Se framanta aluatul timp de 5 minute. Daca credeti ca este necesar puteti sa mai adaugati faina sau apa in plus, in functie de consistenta aluatului obtinut (eu ma feresc in general de infainarea suplimentara deoarece o cantitate de faina prea mare poate influenta in mod negativ cresterea painii). Evit de asemenea o framantare excesiva a aluatului deoarece ea poate avea aceleasi consecinte ...

- Se modeleaza aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere aplatizate.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol cu diametru mare.
- Se lasa aluatul sa creasca la loc caldut timp de 2 ore. In acest timp aluatul creste (am facut a treia fotografie dupa mai putin de o ora)...

- Se unge cu ulei o tava mare (eu am preferat folosirea foliei antiaderente pentru copt).
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru foarte usor infainata in prealabil si se modeleaza cu palmele astfel incat sa dobandeasca forma unei sfere aplatizate.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior, se acopera cu un prosop pentru bucatarie sau cu un vas si se lasa sa creasca in tava timp de 1 ora.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se cresteaza suprafata aluatului (dupa preferinta) si se presara putina faina.
- Painea se coace timp de aproximativ 30 de minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Sursa reteta: ”100 Great Breads - Paul Hollywood” - (”Crusty Cob”).
* (aveti nevoie in plus de putina faina necesara pentru infainarea suprafetei de lucru) . p. h. recomanda aproximativ 4 cani cu faina, nu foarte pline, conform masurilor din u. s. si suplimentar faina pentru infainare - eu am folosit in total 500 g faina pentru framantarea aluatului efectiv, la care s-a adaugat faina necesara infainarii suprafetei de lucru si cea adaugata la suprafata aluatului inainte de a fi pus in cuptor).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Musaca de post cu ciuperci
Bucataras.RO

Musaca de post cu ciuperci

 Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta...

Musaca de post cu ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!