Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Aluat ca de piine (fiecare il face cum ii place):
500 gr faina oo
20 gr drojdie de bere proaspata
1 lingurita de sare
ulei sau unt topit
rozmarin
fenel (in locul lui puitem pune: ceapa, brinza cubulete, rosii mici intregi sau taiate jumatati, masline etc)

Mod de preparare

Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte).

- framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit
- lasam la dospit cit sa se dubleze volumul

- ungem tava cu ulei si turnam aluatul
- strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete
- lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul

- asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul.

- ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului)

- coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)