Cozonac Rotit

Complexitate
redusa
Cozonac Rotit

Ingrediente

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -125 ml lapte caldut
  • -1 priza sare
  • -60 g unt moale
  • -40 g zahar
  • -1 ou
  • la temperatura camerei
  • Umplutura:
  • -300 g nuca prajita si macinata sau alune, migdale, etc
  • -80- 100 g zahar
  • -40 g pesmet sau martipan
  • -125 ml lapte, la temperatura camerei
  • -1/2- 1 lingurita rasa scortisoara pudra
  • Glazura:
  • -zahar pudra
  • -zeama de lamaie
  • Altele:
  • -1 galbenus batut usor cu putin lapte, pentru uns

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu 1 lingurita de zahar, diluati cu putin lapte caldut si lasati la crescut in loc cald, 10- 15 min.
Separat, cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua crescuta, untul, sarea, oul, laptele caldut si framantati un aluat elastic ce se desprinde de pe vas si mana.

Lasati acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatiti umplutura, omogenizand bine ingredientele.

Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, ungeti uniform cu umplutura si rulati sub forma de sul.
Taiati ruloul pe lungime (cu un cutit bine ascutit) pana la ultimul strat de aluat (cel din partea de jos), fara sa despicati marginile. Indoiti sulul in doua, apropiind capetele, pe partea netaiata, iar cea sectionata sa fie spre exterior.

Rotiti la mijloc, cel putin o data; cu cat sulul este mai lung cu atat il puteti roti de mai multe ori.
Transferati intr-o tava mare de chec, tapetata cu hartie de copt si lasati la crescut, in loc cald, inca 20- 30 min. Ungeti cu ou.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru 30 – 40 min, la 190 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Pregatiti glazura omogenizand bine zaharul pudra cu cate putina zeama de lamaie pana obtineti consistenta dorita.

Glazurati cozonacul cat este cald, scos pe un gratar, apoi lasati la racit.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si nuci

de toamna tarzie...

Prajitura cu mere si nuci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!