Cozonac Inflorat cu doua Umpluturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac Inflorat cu doua Umpluturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • o lingurita sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 250 g miez de nuca macinata
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • dulceata de zmeura;
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.

Pregatim maiaua.

Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se omogenizeaza, adaugam 3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina, apoi amestecam putin.
Faina o punem intr-un vas mare, iar in mijlocul ei facem un cuibusor in care punem maiaua la dospit 10-15 minute. Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam un praf de sare, laptele caldut si galbenusurile frecate cu zahar.
Aluatul se framanta foarte energic aproximativ 30 de minute. Pe timpul framantarii, ne ungem cu unt pe maini, astfel se incorporeaza untul in aluat foarte bine.
Aluatul se acopera si se pune la dospit timp de o ora.
Cat creste aluatul, pregatim compozitia de nuca si cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, peste care adaugam treptat 100 g zahar.
Peste nuca macinata adaugam 2 linguri de cacao, o lingurita de esenta de rom si albusurile spuma. Se amesteca usor, ca sa isi pastreze consistenta pufoasa.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 portii egale. Pe masa de lucru presaram putina faina. Fiecare portie se intinde cu ajutorul unui sucitor, pana cand diametrul foii este cat forma de cozonac. Peste fiecare foaie intinsa, adaugam pe una compozitie de nuca si cacao, iar pe cealalta dulceta de zmeura care se distribuie uniform pe toata suprafata foii. Foile se ruleaza dupa care se taie felii de circa 2-3 cm.
Intr-o tava rotunda yena, pe care o ungem putin cu ulei asezam alternernand feliile de cozonac si dandu-i forma de floare. Tava cu cozonac o lasam la crescut pana ce isi dubleaza volumul, in aceeasi incepere incalzita.
Dupa ce a crescut, ungem cu 1 ou batut cu 1 lingurita zahar. Apoi, dam la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora.
Se scot, se stropesc cu putina apa si se lasa la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Supa crema de porumb cu rosii
Bucataras.RO

Supa crema de porumb cu rosii

Supa crema de porumb cu rosii
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe