Ingrediente

Face 8 covrigi:
2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
2 linguri zahar nerafinat brun
250 ml apa calda (aprox 40 c)
440 g faina de grau alba
1 3/4 lingurita sare de mare
seminte de mac
seminte de floarea soarelui
un ou ecologic

Mod de preparare

Puneti intr-o cana drojdia, zaharul si apa. Amestecati apoi lasati deoparte 15 minute. Puneti sarea in apa amestecati din nou si turnati peste faina. Cu o furculita inglobati faina si formati un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute.

Acesta trebuie sa fie nelipcios, ferm si elastic. Puneti o lingura de ulei de masline intr-un bol si ungeti aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora sau pana cand s-a dublat in marime. Apasati aluatul usor si mai lasati 10 minute.

Impartiti acesta in 8 bucati, formati-le in bile, apoi cu putina faina pe un deget faceti o gaura in mijloc cu diametrul de 2 cm, formati putin intr-un disc si asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu. Acoperiti si lasati inca 10-15 minute. Aduceti o oala cu apa la o fierbere lenta.

Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Puneti cate 2-3 bucati de aluat si fierbeti in oala un minut pe fiecare parte. Lasati sa se stoarca de apa cand scoateti cu o paleta si transferati-i inapoi in tava. Ungeti deasupra cu putin ou batut si presarati seminte dupa plac.

Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Acesti covrigi sunt deliciosi serviti simplu sau pentru sandwichuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Covrigi cu Seminte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Covrigi cu Seminte