Covrigi cu Sare

Complexitate
redusa
Covrigi cu Sare

Ingrediente

  • 480 gr faina alba de calitate
  • 10 gr drojdie
  • jumatate de lingurita de sare sau ceva mai mult (eu am pus o lingurita)
  • 1 lingura de sare pentru stropit
  • 50 gr faina pentru stropit
  • 100 ml apa pentru stropit
  • 300 ml apa pentru aluat (se poate sa varieze cantitatea, sa fie mai mult sau mai putin)

Mod de preparare

Se framanta bine un aluat din faina cernuta, drojdia inmuiata in putina apa calduta si sarea dizolvata in apa prevazuta in reteta. Cand am obtinut un aluat moale, matasos, lasam la dospit circa jumatate de ora dupa care punem pe o planseta infainata, mai framantam cateva secunde dupa care impartim aluatul in bucati egale (forma de bila ceva mai mica).

Din fiecare biluta se face un fitil lung (ar fi de preferat sa fie subtire cam de marimea degetului mic) , se rasuceste dupa care se da forma de 8. Covrigii formati in felul asta se aseaza pe o tava unsa si se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ 70 de minute.

Se indeparteaza folia si se introduc covrigii la cuptor, la foc mai mare. In timp ce se coc, se pregateste pasta cu care vom stropi. Se amesteca toate ingredientele din reteta (cele care sant pentru stropit) si vom avea o compozitie ca un fel de pasta mai lichida (ceva mai groasa decat aluatul de clatite).

Dupa ce s-au copt, imediat ce am scos tava din cuptor, cu ajutorul unei pensule, stropim covrigii cu solutia de sare/faina /apa. Se va usca pe covrigi si le va da un gust tare bun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert tort red velvet sau catifea rosie
Bucataras.RO

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Primavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...

Desert tort red velvet sau catifea rosie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola