Cottage Loaf

Complexitate
redusa
Cottage Loaf

Ingrediente

  • - 333 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 7 g sare de mare fin macinata
  • - 30 g drojdie proaspata sau 8
  • 4 g drojdie uscata (echivalentul)
  • - 75 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 230 ml apa
  • Este posibil sa aveti nevoie suplimentar de apa si / sau faina pe parcursul framantarii

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol faina, sarea, drojdia (eu am folosit drojdie uscata) si untul. Drojdia se pune la distanta de sare (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga apa, putin cate putin si se framanta cu mana pana la obtinerea unui aluat moale si lipicios.

- Aluatul format se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute. Daca este necesar se adauga putina faina (infainarea excesiva si framantarea excesiva a aluatului nu au rezultate pozitive asupra aluatului).

- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa la dospit timp de 1 ora. Intre timp aluatul creste ...
- Va sunt necesare o rascheta pentru aluat, lama brutarului si o lingura din lemn (coada lingurii din lemn se infaineaza usor).

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se pune aluatul pe suprafata de lucru.

- Se taie 1/3 din aluat (eu am taiat cu aproximatie), rezultand in acest mod doua bucati de aluat (o bucata ce reprezinta 1/3 din aluat si a doua bucata ce reprezinta 2/3 din aluat). Se modeleaza ambele bucati de aluat pe suprafata de lucru astfel incat sa dobandeasca forma unor sfere (partea de aluat ce ramane 'in asteptare' trebuie intotdeauna acoperita).

- Se tapeteaza o tava mare (tava cuptorului cu hartie pentru copt).
- Se aseaza in tava sfera de aluat cu diametrul mai mare si se aplatizeaza putin cu degetele. Deasupra ei se aseaza cea de a doua sfera cu diametrul mai mic (astfel incat sa fie pozitionata central) si se aplatizeaza usor cu degetele la randul ei.

- Se trece cu degetul putin infainat prin centru celor doua bucati de aluat (pana cand degetul atinge hartia de copt - eu m-am ajutat de o lingura din lemn).
- Se presara faina la suprafata aluatului.

- Se cresteaza suprafata aluatului vertical, de sus in jos (bucata de aluat superioara apoi bucata de aluat inferioara), astfel incat aluatul sa fie impartit initial in doua bucati, apoi in patru bucati s. a. m. d).
- Se coace aluatul timp de 30 de minute.
Aceasta este o reteta veche, traditionala ('pur britanica'), pregatita si astazi in unele mici sate din Anglia. Reteta originala dateaza din anul 1500, iar originea numelui si a formei painii nu sunt in totalitate cunoscute (se spune ca forma sa aminteste de casutele vechi - acoperisul fiind partea superioara a painii). Este o painica rustica, 'legata' de pranzul plugarilor locului si de vechile bucatarii caldute ale vremurilor trecute. Englezii servesc adesea painea aceasta cu unt proaspat, branza Cheddar si eventual o ceapa murata.

Sursa reteta: '100 Great Breads' - Paul Hollywood.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola