Intr-un bol se amesteca faina cu varful de sare, zaharul, coaja de lamaie si oul. Se pune untul la microunde pt cateva secunde, dupa care se pune peste faina. Se dizolvam drojdia in lapte si se amesteca cu cele de mai sus. Se amestecam toate ingredientele, rezultandu-va o coca perfecta.
Aluatul se framanta putin, dupa care se lasa la crescut pt 1h 30, pana isi dubleaza volumul. Dupa acest timp, se da cu faina pe masa si se pune coca.
Se intinde aluatul subtire. Cu ajutorul unui cutit se taie aluatul in patratele, avand grija ca marginile sa fie indepartate, pt ca se vor folosii mai tarziu.
In mijlocul fiecarui patratel, se pune gem de afine. Se ia un patratel, se prind doua colturi opuse, dupa care se prind celelalte doua colturi.
Si asa s-a facut un cosulet:). Cosuletele se aranjeaza in tava.
Marginile se framanta, iar aluatul se intinde si se face la fel ca si prima data, asa incat sa se foloseasca tot aluatul. Tava se da la cuptor, pana cosuletele devin maronii.
Pofta buna!
Se poate folosi orice tip de gem.
Puteti, da, prin zahar, fiecare cosulet, dupa ce au fost scoase din cuptor.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaFac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care...
Paine cu seminteIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii