Coronita cu Branza Topita si Salam

Complexitate
redusa
Coronita cu Branza Topita si Salam

Ingrediente

  • Aluat:
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -150 ml lapte caldut
  • -400 g faina
  • -3 galbenusuri
  • -50 g unt topit
  • -1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -200 g branza topita
  • felii
  • -200 g salam sau sunca
  • feliat subtire
  • Altela:
  • -unt pentru uns foaia de aluat
  • -1 galbenus, usor batut
  • -1 lingurita lapte caldut

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in 1 lingura lapte caldut. Lasati la crescut, in loc cald, 10- 15 min.
Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut.

Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit.
Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca.

Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana.
Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru.

Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa.
Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut.
Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!