Coroana Regilor - Aluat Dospit

Postat pe: 08-01-2012
(0)

Ingrediente

280g de faina
coaja de la o portocala medie
1 lingurita de vanilie pudra
1/2 lingurita rasa de sare
50g de zahar
~170ml lapte
1 lingurita de unt
2 lingurite de ulei
4g de drojdie uscata
[u: 9f2fa1dd8d]Umplutura: [/u: 9f2fa1dd8d]
3mere
100 de zahar
piuree de castane
2linguri de migdale macinate

Mod de preparare

Se pregateste un aluat din cele de mai sus, cam ca pentru cozonac. Eu l-am facut la Map. Se lasa la odihna pana tripleaza de volum. Totul depinde de faina folosita, ajustati ingredientele, in special lichidul in functie de gradul de umiditate.

Merele se curata si se taie in cuburi. Se face un caramel pe uscat cu mare grija sa nu se arda. Adaugam merele si le lasam sa se patrunda pana cand caramelul este topit si merele sa fie bine trecute prin caramel.

Din aluat se pastreaza o mica particica si din restul se intind doua foi rotunde. Pe una din foi se lasa 3 degete din bordura se unge cu ou batut si se aseaza pe mijloc umplutura incepand cu piureul de castane, pudra de migdale si merele. Asezam a doua foaie de aluat deasupra formand o bordura frumoasa.

Decoram dupa placere cu aluatul pastrat si mai lasam la loc caldut cam 30-40 de minute. Ungem cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit in prealabil la 200°c pana se rumeneste frumos.

Racoriti pe un grilaj. Taiati si degustati!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coroana Regilor - Aluat Dospit" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coroana Regilor - Aluat Dospit