Cornuri cu Susan

Complexitate
redusa
Cornuri cu Susan

Ingrediente

  • - 500 g faina proaspat cernuta
  • - 200 g unt (eu am topit untul in prealabil in cuptorul cu microunde)
  • - 2 galbenusuri
  • - 20 g drojdie
  • - 20 ml lapte caldut este mentionat in reteta (cand am framantat aluatul am adaugat 100 ml in plus fata de cantitatea de lapte specificata in reteta - aceste cantitati le ajustati pe parcursul framantarii in functie de consistenta aluatului)
  • - o lingurita rasa cu sare
  • - 2 lingurite cu seminte de susan
  • - 1 ou pentru pensulat aluatul

Mod de preparare

- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs.

Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil.

- Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.

- Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata.
- Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat.
- Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.
Reteta aceasta am gasit-o in cartea ”555 de retete culinare de la o generatie la alta”.

Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut.

Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta ”potrivita”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!

Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!