Cornuri cu Gem

Complexitate
redusa
Cornuri cu Gem

Ingrediente

  • Aluat
  • -500 g faina
  • -60 g zahar (pentru varianta dulce)
  • -25 g drojdie proaspata
  • -200 g smantana grasa, groasa, la temperatura camerei
  • -50 ml lapte caldut
  • -75 g unt
  • -2 oua
  • -1 praf de sare
  • In plus
  • -ulei
  • -gem
  • -1 galbenus
  • -1-2 linguri lapte
  • - zahar praf, pentru servit, optional

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: smantana, untul topit si racorit, faina cernuta, sarea, ouale si la sfarsit, lapele caldut in care ati dizolvat drojdia alifiata cu zahar. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru uns cu putin ulei si portionati in mai multe bucati. Rotunjiti-le si ungeti aluatul in partea de sus cu foarte putin ulei pentru a preveni uscarea lui.

Intindeti pe rand cate o foaie rotunda, de circa 3-4 mm grosime, impartiti in triunghiuri si puneti cate 1 lingurita de gem la baza (in partea mai lata).

Rulati spre varful triunghiului si transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati la crescut pentru 25- 30 min, in loc cald sau pana ce cornurile si-au dublat volumul.
Ungeti cu galbenus batut cu lapte.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 185 grade pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Serviti caldute, simple sau pudrate cu zahar praf. Puteti alatura o cana de lapte, iaurt, sana sau un ceai fierbinte.

Nu se intaresc si raman pufoase mai multe zile.
Cornurile reci pot fi congelate, iar pentru servire se pot pune direct la microunde, pentru 1 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola