Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Complexitate
redusa
Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou intreg
  • 2-3 galbenusuri (2 daca sant ouale mari si 3 daca sant mai mici)
  • coaja rasa de lamaie dupa gust (sau vanilie praf)
  • 6-7 linguri cu zahar (nu este dulce deloc si daca folositi un gem mai acrisor trebuie sa mariti cantitatea de zahar daca doriti)
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 100 gr unt rece si dat pe razatoarea de mere
  • 4-6 linguri de smantana (se va pune la inceput doar 3 linguri si pe parcursul framantari se mai adauga tot cate o lingura pana obtinem un aluat moale, dar usor de intins)
  • magiun (sau oricare gem doriti cu conditia sa fie de casa nu din cel cumparat, ca se va lichefia la caldura cuptorului)

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un vas ceva mai mare, se adauga praful de copt si se amesteca bine. Untura si untul dat pe razatoarea de mere se adauga deasupra si cu palmele frecam sa incorporam in faina, grasimea. Trebuie sa obtinem un amestec faramicios asemanator firimiturilor de paine.

Adaugam apoi zaharul, coaja de lamaie (vanilia praf) oul intreg si galbenusurile precum si smantana (doar 3 linguri la inceput) si incepem sa framantam. Daca aluatul mai cere smantana mai adaugam tot cate o lingura si framantam pana obtinem un aluat moale, lipicios dar care se poate intinde usor cu sucitorul.

Se imparte in bucati (eu am facut doar 3 bile restul am pus la congelator pentru a-l folosi alta data) .

Fiecare bila o intindem in forma rotunda si o impartim, prin taiere, in 8 feliute.

Asezam cate o lingurita de magiun pe partea lata a feliutelor si rulam spre varf in asa fel incat sa inchidem in aluat magiunul.

Asezam in tava si introducem in cuptorul preancalzit la foc mediu. Coacem pana devin usor aurii (eu am uitat de ele si le-am cam ars putintel, deci aveti grija sa nu faceti ca mine) .

Le scoatem din tava, le aranjam pe platou si le pudram cu zahar praf amestecat cu vanilie.

Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Rulouri de pui in bacon cu orez brun
Bucataras.RO

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Ceva simplu, ceva bun, ceva gustos! Nu mereu am timp si nici chef sa stau cu orele langa aragaz si caut sa pregatesc ceva...

Rulouri de pui in bacon cu orez brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola