Coltunasi cu Cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu Cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • o cana de faina alba;
  • 130 ml apa;
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si apa si se framanta un aluat tare.
2. Se pun cartofii taiati rondele la fiert in apa cu sare.
3. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata marunt pana devine aurie.
4. Cand cartofii sunt gata se scurg de apa, se mixeaza impreuna cu ceapa prajita, se adauga 2-3 linguri de ulei, se condimenteaza dupa gust si se adauga la final patrunjel tocat.
5. Din aluatul framantat se intinde o plansa din care se decupeaza patrate ce se umplu cu compozitia de cartofi.
6. Coltunasii formati se aseaza pe un blat de lucru presarat cu faina.
7. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun unul cate unul coltunasii.
8. Coltunasii se fierb 5-6 minute la foc mic.
9. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete si se servesc cu ceapa prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

O friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola