Coltunasi cu Cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu Cartofi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • o cana de faina alba;
  • 130 ml apa;
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 cartofi;
  • 2 cepe;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • patrunjel;

Mod de preparare

1. Se pune faina intr-un castron impreuna cu sarea si apa si se framanta un aluat tare.
2. Se pun cartofii taiati rondele la fiert in apa cu sare.
3. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa tocata marunt pana devine aurie.
4. Cand cartofii sunt gata se scurg de apa, se mixeaza impreuna cu ceapa prajita, se adauga 2-3 linguri de ulei, se condimenteaza dupa gust si se adauga la final patrunjel tocat.
5. Din aluatul framantat se intinde o plansa din care se decupeaza patrate ce se umplu cu compozitia de cartofi.
6. Coltunasii formati se aseaza pe un blat de lucru presarat cu faina.
7. Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun unul cate unul coltunasii.
8. Coltunasii se fierb 5-6 minute la foc mic.
9. Cand sunt gata se scot cu ajutorul unei palete si se servesc cu ceapa prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert rulouri cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert rulouri cu crema de vanilie

Multumesc Andra pentru forme!

Desert rulouri cu crema de vanilie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!