Chiftelute in Aluat, la Cuptor (2)

Complexitate
redusa
Chiftelute in Aluat, la Cuptor (2)

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -125 ml lapte caldut
  • -125 ml apa calduta
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -500 g faina
  • -1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • Pentru chiftelute
  • -500 g carne tocata
  • amestec vita-porc
  • -3 linguri pesmet
  • -1 ou
  • -1 cartof
  • -1 ceapa mica
  • -2 catei de usturoi
  • -sare, piper
  • Altele
  • -cascaval, taiat cuburi
  • -unt si faina, pentru vasul termorezistent
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
  • -seminte de in / susan / chimen / mac, etc

Mod de preparare

Pentru aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa (caldute) in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste faina cernuta, sarea dizolvata in apa calduta si framantati un aluat ca de paine.

Adaugati uleiul pe rand in timp ce framantati pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate de marime potrivita.

Pentru chiftelute
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper. Formati 16- 20 chiftelute inchizand in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.

Inveliti fiecare chifteluta intr-un patrat de aluat. Asezati-le una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina, cu partea in care ati strans aluatul in jos..

Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti. Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu semintele preferate. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Bucataras.RO

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Ei bine, aceasta este varianta mai light a papanasilor prajiti. Eu ii gasesc pe acestia ca seamana foarte bine cu galustele...

Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!