Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Complexitate
redusa
Chifle Pufoase, Crocante si Delicioase

Ingrediente

  • Pentru cca 16 buc
  • -50 g unt, topit si racorit
  • -200 ml lapte, caldut
  • -100 ml apa, calduta
  • -1 lingurita zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -21 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • Pentru finisat
  • -lapte
  • -susan si / sau mac

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, laptele si apa caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.
Turnati peste restul de faina, impreuna cu untul topit si racorit.
Incepeti sa framantati, adaugand cate putin din laptele si apa calduta, pana obtineti un aluat destul de compact si care se dezlipeste de vas si mana.
Adaugati sarea si continuati sa framantati inca cca 10 min.
Puneti aluatul modelat sub forma de minge intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie chiflele.
Modelati fiecare bucata sub forma de bila si asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Crestati adanc, pe mijloc, cu lama unui cutit bine ascutit.
Lasati cca 20 min la crescut, in loc cald, fara curenti de aer.
Ungeti delicat cu putin lapte si presarati cu susan si / sau mac.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din tava si lasati 10 min sa se odihneasca, acoperite cu un prosop de panza, inainte de a fi servite.

Serviti cat sunt calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Pasca moldoveneasca cu branza si stafide
Bucataras.RO

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide

"Retete de Pasti"

Pasca moldoveneasca cu branza si stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!