Chifle Integrale cu Migdale si Mac

Postat pe: 04-01-2013
(0)

Ingrediente

Face 10 chifle mari:
250 ml lapte cald (38-40°c)
125 ml apa calda (38-40°c)
2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
1 lingura miere
45 ml ulei de masline extra virgin
2 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
200 g faina de grau alba
260 g faina de grau neagra
100g faina de secara
3 linguri mac
migdale felii
1 ou ecologic

Mod de preparare

Intr-o cana mare puneti laptele, apa, drojdia si mierea. Amestecati bine si lasati sa stea 15 minute. Intr-un bol amestecati bine fainele, sarea si macul. Turnati amestecul cu drojdie, uleiul de masline si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute presarand cate putina faina daca este necesar. Puneti ulei de masline intr-un bol mare, ungeti pe toate partile aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Impartiti aluatul in 10 parti egale si formatile in bile. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand 3-4 cm intre ele. Acoperiti si mai lasati 10 minute. Preincalziti cuptorul la 190°c (gaz 5). Ungeti chiflele cu ou batut si presarati felii de migdale deasupra.

Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca pe un gratar cel putin la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle Integrale cu Migdale si Mac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle Integrale cu Migdale si Mac