Chifle cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • un cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
  • 250ml lapte
  • 50g ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • zahar dupa gust (3-4 linguri)
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare
  • stafide
  • Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Mod de preparare

Pentru aluat:
Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.
Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.
In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura:
Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.
Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Bucataras.RO

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza

Mărturisesc că am descoperit foarte târziu spanacul, dar mi-a plăcut foarte mult de prima dată. Așa că de atunci...

Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola