Chifle cu branza dulce si stafide

Postat pe: 17-06-2016
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
500g faina
un cubulet de drojdie
1 ou
100g zahar
1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
250ml lapte
50g ulei
un praf de sare
Pentru umplutura:
400g branza de vaci
zahar dupa gust (3-4 linguri)
esenta de vanilie
2 oua
putina sare
stafide
Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pentru aluat:
Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.
Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.
In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura:
Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.
Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle cu branza dulce si stafide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle cu branza dulce si stafide