Chec cu Dovlecel si Ciocolata

Postat pe: 06-11-2012
(0)

Ingrediente

210 g faina de grâu albă
40 g cacao
1/2 lingurița praf de copt
1/2 lingurița bicarbonat de sodiu
1 lingurița sare de mare fina
100 g zahăr brun
125 ml sau 1/2 cana ulei de sambure de struguri (grapeseed oil)
100g miere (1/3 cana)
3 oua
1 lingurița extract de vanilie
2 cani dovlecel razalit
80 g ciocolata neagră 70-80% (fara lecitina)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Ungeti o tava pentru chec cu putin ulei apoi presarati niște faina astfel incat sa acopere toate părțile. Se razaleste dovlecelul de marime medie. Într-un bol puteți faina, cacao, sarea, praful de copt si biarbonatul de sodiu.

Amestecati bine cu un tel. Într-un alt bol bateti putin ouăle si adaugati uleiul, zaharul, mierea si vanilia. Amestecati bine si turnati in bolul cu faina.

Cand ingredientele sunt incorporate adaugati dovlecelul si apoi bucățile de ciocolata (taiate marunt). Distribuiti acestea uniform prin aluat apoi transferati in tava. Se coace timp de 60 minute.

Permiteti sa se răcească 15 minute înainte sa scoateti din tava. Transferati apoi pe un grătar de răcire. Nu serviti cand acesta este cald desi tentatia este mare.
Acest chec are un gust pronuntat de ciocolata in timp ce dovlecelul previne acesta sa aiba o textura uscata, de asemenea este foarte satios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Dovlecel si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Dovlecel si Ciocolata