Ingrediente

Ingrediente aluat:
500 g faina
240 ml lapte
un cub de drojdie proaspata
2 oua
60 g unt
90 g zahar
1 varf cutit sare
esenta dupa preferinta
Ingrediente umplutura de branza de vaci:
350 g branza de vaci bine scursa
150 g zahar
1 ou
coaja de lamaie
1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
1. Faina se cerne intr-un bol adanc.
2. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.
3. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.
4. Apoi se adauga restul de lapte, ouale, zahar, sarea si esenta.
5. Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati.
6. Framantati aluatul pana devine moale si elastic, iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.
7. In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 1 ou, esenta/ coaja de lamaie.
8. Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici.
9. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branzoaice Moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzoaice Moldovenesti